Gestoria Mongay

Notícies · Àrea empreses
01/04/2019

Nou permís de paternitat

El nou període de suspensió del contracte del progenitor diferent de la mare biològica s'anirà aplicant de forma progressiva.

Una de les mesures introduïdes per la normativa reguladora de la igualtat entre homes i dones en l'ocupació és l'ampliació de la suspensió del contracte del progenitor diferent de la mare biològica -que fins ara denominàvem permís de paternitat, que s'àmplia a setze setmanes. Això és, per efecte del naixement, adopció, guarda amb finalitats d'adopció, o acolliment, el contracte de treball de l'altre progenitor se suspendrà durant setze setmanes. Tanmateix, aquesta mesura s'anirà aplicant de forma progressiva.


Aquest període de suspensió es fracciona en dos períodes, que es diferencien per la forma en que es pot gaudir:

  • El primer període de sis setmanes posteriors al part han de ser gaudides de forma ininterrompuda i a jornada completa.
  • El segon període de les següents deu setmanes podran ser gestionades per setmanes pel progenitor. Pot gaudir-les de forma acumulada o ininterrompuda, a jornada completa o a temps parcial, des de la finalització del primer període de sis setmanes fins que el fill o filla compleixi dotze mesos.

 

El gaudi de cada període setmanal haurà de comunicar-se a l'empresa amb quinze dies d'antelació, com a mínim. La defunció del fill o filla no afecta al període de suspensió, que no es veurà reduït, tret que el treballador sol·liciti voluntàriament la seva reincorporació al lloc de treball.

 

Aquesta mesura serà aplicada de forma progressiva, en tres fases diferenciades.

 

A partir del dia 1 d'abril de 2019: Període total de vuit setmanes.

  • Primer període: Les dues primeres setmanes immediatament posteriors al part han de ser gaudides de forma ininterrompuda i a jornada completa.
  • Segon període: Les següents sis setmanes poden ser gestionades pel progenitor. La mare biològica pot cedir a l'altre progenitor fins a quatre setmanes del seu període de suspensió de gaudi no obligatori.

 

A partir del dia 1 de gener de 2020: Període total de dotze setmanes.

  • Primer període: Les quatre primeres setmanes immediatament posteriors al part han de ser gaudides de forma ininterrompuda i a jornada completa.
  • Segon període: Les següents sis setmanes poden ser gestionades pel progenitor. La mare biològica pot cedir a l'altre progenitor fins a quatre setmanes del seu període de suspensió de gaudi no obligatori.

 

A partir del dia 1 de gener de 2021: Període total de setze setmanes.

  • Primer període: Les sis primeres setmanes immediatament posteriors al part han de ser gaudides de forma ininterrompuda i a jornada completa.
  • Segon període: Les següents sis setmanes poden ser gestionades pel progenitor.

 

Tornar al llistat
Enviar a un amic


Pic

Experiència

Més de 50 anys evolucionant des dels serveis de gestoria tradicionals cap als serveis més especialitzats de consultoria legal i jurídica.

Pic

Professionalitat

Advocats i professionals col·legiats especialitzats en l’assessorament d’empreses i particulars.

Pic

Diferenciació

Coordinació dels serveis de gestió d’empresa amb els criteris jurídics i econòmics més especialitzats.

Pic

Assessorament

Esforç i creativitat en garantir el vostre assessorament permanent.

Pic

Flexibilitat

Agilitat i adaptació a les necessitats dels nostres clients.


Gestoria Mongay
 


Avís important

El seu navegador està obsolet, moltes funcionalitats de la web no es veuran correctament.
Li recomanem que actualitzi el navegador o que instal·li un d'aquests dos:
   -Mozilla Firefox
   -Google Chrome