Gestoria Mongay

Notícies · Àrea empreses
02/06/2021

Nova prórroga dels ERTOs per fer front a la pandemia.

Es mantenen els efectes dels ERTO fins el dia 30 de setembre de 2021.

En el mes de maig el Govern ha aprovat, mitjançant Reial decret llei 11/2021, una pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació tramitats per causa de força major i per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció.

 

En conseqüència, es mantindran tots els beneficis aprovats per l'anterior Reial decret llei 30/2020, de 29 setembre, que regulava les mesures socials en defensa de l'ocupació, fins el dia 30 de setembre de 2021.

 

A més, les empreses i entitats afectades per alguna restricció o mesura de contenció sanitària podran sol·licitar un nou expedient de regulació temporal d'ocupació per impediment o limitacions en el desenvolupament de l'actvitat, a partir del dia 1 de juny i fins el dia 30 de setembre de 2021.

 

En tots dos supòsits, tant als expedients ja en vigor com als nous expedients aprovats, els seran d'aplicacó les mesures extraordinàries establertes en matèria de cotització recollides pel Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre, en relació als percentatges d'exoneració de les quotes a la Seguretat Social, les quals s'indiquen a continuació:

  • 100% de l'aportació empresarial reportada durant el període de tancament (Empreses de menys de 50 persones treballadores o assimilades en situació d'alta).
  • 90% de la de l'aportació empresarial reportada durant el període de tancament (Empreses de 50 o més persones treballadores o assimilades en situació d'alta).

 

Canvis en les exoneracions aplicables als ERTO per limitació al desenvolupament normalitzat de l'activitat que estiguin encara vigents a data 1 de juny de 2021.

 

Es redueixen les exoneracions a la cotització empresarial aplicables als ERTO per limitació al desenvolupament de l'activitat que es mantinguin encara vigents a data 1 de juny de 2021. Els percentatges d'exoneració aplicables a aquest tipus d'expedients són els següents:

  • 85% - 85% - 75% - 75% en els respectius mesos de juny, juliol, agost i setembre, sempre que l'empresa compti amb menys de cinquanta treballadores o assimilades en situació d'alta.
  • 75% - 75% - 65% - 65% en els respectius mesos de juny, juliol, agost i setembre, sempre que l'empresa compti cinquanta o més treballadores o assimilades en situació d'alta.

 

S'ha de sol·licitar de nou la prestació per desocupació?

 

Les empreses que ja haguessin presentat la sol·licitud col·lectiva d'accés a la prestació per desocupació no estaran obligades a presentar una nova sol·licitud respecte de les persones treballadores incloses en l'anterior.

Tornar al llistat
Enviar a un amic


Pic

Experiència

Més de 50 anys evolucionant des dels serveis de gestoria tradicionals cap als serveis més especialitzats de consultoria legal i jurídica.

Pic

Professionalitat

Advocats i professionals col·legiats especialitzats en l’assessorament d’empreses i particulars.

Pic

Diferenciació

Coordinació dels serveis de gestió d’empresa amb els criteris jurídics i econòmics més especialitzats.

Pic

Assessorament

Esforç i creativitat en garantir el vostre assessorament permanent.

Pic

Flexibilitat

Agilitat i adaptació a les necessitats dels nostres clients.


Gestoria Mongay
 


Avís important

El seu navegador està obsolet, moltes funcionalitats de la web no es veuran correctament.
Li recomanem que actualitzi el navegador o que instal·li un d'aquests dos:
   -Mozilla Firefox
   -Google Chrome