Gestoria Mongay

Notícies · Àrea empreses
26/11/2015

Obligacions de tramitació de comunicacions de confirmació en processos d'incapacitat temporal

A partir del dia 1 de desembre de 2015, s'estableixen noves obligacions tant per a empreses com per a treballadors a l'hora de tramitar els comunicats de baixa i confirmació en cas de processos d'incapacitat temporal (IT).

 

En concret, es classifiquen les baixes per incapacitat temporal (IT) en quatre grups, en funció de la durada estimada de la baixa, i s'estableixen els terminis dins dels que caldrà emetre en cada cas els comunicats de confirmació.

 

Destaquem l'obligació dels treballadors de lliurar els comunicats de confirmació a l'empresa en el termini màxim de 3 dies des de la data de la seva emissió, i l'obligació de l'empresa de trametre aquests comunicats a l'INSS i a les mútues laborals en el termini màxim de 3 dies des de la seva recepció.

 

Ambdues accions són d'obligat compliment, tant per part dels treballadors com per part de l'empresa. En particular, l'incompliment d'aquesta obligació per part del treballador pot donar lloc a la imposició d'una sanció disciplinària per part de l'empresa, i la falta de remissió a l'INSS dels comunicats en el termini establert és sancionable amb multa de 60 € a 625 €.

 

Per la seva novetat, és aconsellable que l'empresa realitzi alguna activitat informativa adreçada als treballadors per evitar incompliments en aquesta matèria.

 

Atesa la complexitat d'aquest tema, adjuntem un informe executiu amb contingut detallat sobre quines son les obligacions del treballador i les obligacions de l'empresa. Incloem també un quadre amb els terminis d'expedició dels comunicats de confirmació en funció de la durada estimada de la baixa.

Tornar al llistat
COMUNICATS CONFIRMACIÓ
Enviar a un amic


Pic

Experiència

Més de 50 anys evolucionant des dels serveis de gestoria tradicionals cap als serveis més especialitzats de consultoria legal i jurídica.

Pic

Professionalitat

Advocats i professionals col·legiats especialitzats en l’assessorament d’empreses i particulars.

Pic

Diferenciació

Coordinació dels serveis de gestió d’empresa amb els criteris jurídics i econòmics més especialitzats.

Pic

Assessorament

Esforç i creativitat en garantir el vostre assessorament permanent.

Pic

Flexibilitat

Agilitat i adaptació a les necessitats dels nostres clients.


Gestoria Mongay
 


Avís important

El seu navegador està obsolet, moltes funcionalitats de la web no es veuran correctament.
Li recomanem que actualitzi el navegador o que instal·li un d'aquests dos:
   -Mozilla Firefox
   -Google Chrome