Gestoria Mongay

Notícies · Àrea empreses
03/04/2013

Supressió del tiquet de caixa

Des del dia 1 de gener de 2013 ja no existeixen els tiquets de caixa. Aquest instrument ha estat substituït per la denominada "factura simplificada", que es una factura amb un contingut més reduït.

El contingut d'una factura simplificada i d'un tiquet de caixa és similar però no idèntic: en el quadre adjunt indiquem les similituds i diferències entre ambdós documents a fi que es pugui verificar si els tiquets de caixa compleixen els requisits per poder ser considerats factures simplificades.

En general, poden expedir-se factures simplificades sempre que l'import de la factura sigui inferior a 400,00 € (IVA inclòs).

Tanmateix, el límit és de 3.000 € (IVA inclòs) quan en la factura es documentin les següents operacions: vendes al detall, vendes ambulants, vendes a domicili, transport de viatgers, hosteleria, sales de ball, cabines telefòniques, perruqueries i serveis d'estètica, ús d'instal·lacions esportives, serveis de fotografia, estacionament de vehicles, serveis de bugaderia i tintoreria, i autopistes de peatge. L'administració tributària pot autoritzar altres activitats que permetrien gestionar les seves vendes mitjançant factura simplificada.

És important destacar que, com en el cas dels antics tiquets de caixa, la factura simplificada serveix per repercutir l'IVA però no per a exercir el dret de deducció. El motiu és que la factura (normal o simplificada) és un requisit formal per a l'exercici del dret de deducció. Per tant, perquè un empresari pugui deduir-se l'IVA soportat necessitarà, o bé una factura completa, o bé que en la factura simplificada consti el NIF i domicili del destinatari i la quota repercutida, consignada per separat.

Tornar al llistat
FACTURA SIMPLIFICADA
Enviar a un amic


Pic

Experiència

Més de 50 anys evolucionant des dels serveis de gestoria tradicionals cap als serveis més especialitzats de consultoria legal i jurídica.

Pic

Professionalitat

Advocats i professionals col·legiats especialitzats en l’assessorament d’empreses i particulars.

Pic

Diferenciació

Coordinació dels serveis de gestió d’empresa amb els criteris jurídics i econòmics més especialitzats.

Pic

Assessorament

Esforç i creativitat en garantir el vostre assessorament permanent.

Pic

Flexibilitat

Agilitat i adaptació a les necessitats dels nostres clients.


Gestoria Mongay
 


Avís important

El seu navegador està obsolet, moltes funcionalitats de la web no es veuran correctament.
Li recomanem que actualitzi el navegador o que instal·li un d'aquests dos:
   -Mozilla Firefox
   -Google Chrome