Gestoria Mongay

Notícies · Newsletter
26/11/2015

Comunicats de baixa i confirmació en processos d'IT de treballadors.

A partir del dia 1 de desembre de 2015, s'estableixen noves obligacions tant per a empreses com per a treballadors a l'hora de tramitar els comunicats de baixa i confirmació en cas de processos d'incapacitat temporal (IT).

 

En concret, es classifiquen les baixes per IT en quatre grups, en funció de la durada estimada de la baixa, i s'estableixen els terminis dins dels que caldrà emetre en cada cas els comunicats de confirmació.

 

Destaquem l'obligació dels treballadors de lliurar els comunicats de confirmació a l'empresa en el termini màxim de 3 dies des de la data de la seva emissió, i l'obligació de l'empresa de trametre aquests comunicats a l'INSS i a les mútues laborals en el termini màxim de 3 dies des de la seva recepció. La falta de remissió a l'INSS dels comunicats en el termini establert és sancionable amb multa de 60 € a 625 €.

 

Per tant, en cas de baixa d'un treballador, cal que ens feu arribar els comunicats rebuts el més aviat possible, a fi de realitzar les comunicacions necessàries.

 

Per a més informació sobre el procés complet de tramitació de baixes en processos d'IT, adjuntem per a la seva consulta informe executiu sobre el procés d'incapacitat temporal (primers 365 dies).

Tornar al llistat
INFORME EXECUTIU
Enviar a un amic


Pic

Experiència

Més de 50 anys evolucionant des dels serveis de gestoria tradicionals cap als serveis més especialitzats de consultoria legal i jurídica.

Pic

Professionalitat

Advocats i professionals col·legiats especialitzats en l’assessorament d’empreses i particulars.

Pic

Diferenciació

Coordinació dels serveis de gestió d’empresa amb els criteris jurídics i econòmics més especialitzats.

Pic

Assessorament

Esforç i creativitat en garantir el vostre assessorament permanent.

Pic

Flexibilitat

Agilitat i adaptació a les necessitats dels nostres clients.


Gestoria Mongay
 


Avís important

El seu navegador està obsolet, moltes funcionalitats de la web no es veuran correctament.
Li recomanem que actualitzi el navegador o que instal·li un d'aquests dos:
   -Mozilla Firefox
   -Google Chrome