Gestoria Mongay

Notícies · Newsletter
18/12/2014

Nous tipus de retenció 2015-2016

Com a continuació de la informació referent a la Reforma Fiscal, us indiquem les modificacions que afecten a retencions.

 

Adjuntem un quadre general de retencions amb la comparativa de tipus aplicables en el 2015 i en el 2016, i destaquem les principals modificacions:

  • S'estableix una escala nova de retencions per als rendiments del treball, per a la qual cosa caldrà recalcular retencions en la nòmina del mes de gener.
  • Es redueix la retenció dels administradors de societats mercantils, que passa de l'actual 42% al 37% en el 2015 i 35% en el 2016. En cas de societats amb un import net de xifra de negocis inferior a 100.000 €, el tipus de retenció és del 20% en el 2015 i del 19% en el 2016.
  • Es redueix el tipus de retenció aplicable a les activitats professionals, que passa de l'actual 21% al 19% en el 2015 i 18% en el 2016.
  • Es redueix el tipus de retenció aplicable als rendiments del capital immobiliari (arrendaments) que pasa del actual 21% al 20% en el 2015 y 19% en el 2016.

 

Us recordem que es manté el nou tipus de retenció del 15% aplicable a les activitats professionals, sempre que es compleixin els dos requisits següents:

  • - Volum de rendiments íntegres de l'any inmediat anterior inferior a 15.000 €; i
  • - Volum de rendiments íntegres de l'any inmediat anterior superior al 75% de la suma dels rendiments íntegres d'activitats econòmiques i del treball obtinguts pel contribuent en aquest exercici.

El pagador dels rendiments podrà aplicar el tipus del 15% sempre que el professional li lliuri una comunicació signada on consti que reuneix els dos requisits indicats. El pagador ha de conservar aquesta comunicació. S'adjunta model de sol·licitud d'aplicació de tipus de retenció del 15%.

Tornar al llistat
Arxiu adjunt
Arxiu adjunt
Enviar a un amic


Pic

Experiència

Més de 50 anys evolucionant des dels serveis de gestoria tradicionals cap als serveis més especialitzats de consultoria legal i jurídica.

Pic

Professionalitat

Advocats i professionals col·legiats especialitzats en l’assessorament d’empreses i particulars.

Pic

Diferenciació

Coordinació dels serveis de gestió d’empresa amb els criteris jurídics i econòmics més especialitzats.

Pic

Assessorament

Esforç i creativitat en garantir el vostre assessorament permanent.

Pic

Flexibilitat

Agilitat i adaptació a les necessitats dels nostres clients.


Gestoria Mongay
 


Avís important

El seu navegador està obsolet, moltes funcionalitats de la web no es veuran correctament.
Li recomanem que actualitzi el navegador o que instal·li un d'aquests dos:
   -Mozilla Firefox
   -Google Chrome