Gestoria Mongay

Notícies · Newsletter
12/07/2015

Nous tipus de retenció aplicables a partir de 12 de juliol de 2015

Us informem de que darrerament han estat modificats els tipus de retenció. Així, s'avança de forma progressiva la reducció de la tributació per l'IRPF prevista per al proper 1 de gener de 2016.

 

Les modificacions afecten, en general, a tots els rendiments subjectes a retenció, per la qual cosa tots els pagadors de rendiments subjectes a retenció han de verificar prèviament al pagament el tipus de retenció aplicable. Amb aquesta finalitat us adjuntem un quadre comparatiu de tipus de retenció aplicables en cada període.

Podeu accedir a un quadre més complet elaborat per l'Administració Tributària seguint el següent enllaç:

http://www.agenciatributaria.es/static_files/AEAT/Contenidos_Comunes/La_Agencia_Tributaria/Informacion_institucional/Campanias/IRPF_permanente/Informacion_general/Cuestiones_destacadas/reten_ingresos_cuenta_IRPF.pdf

 

La data d'entrada en vigor de la modificació és de 12 de juliol de 2015, per la qual cosa aquesta data és la que caldrà pendre com a referència a fi de determinar el tipus aplicable. Per exemple, en el cas de retencions a aplicar en el rebut d'arrendament, la rentenció corresponent al rebut del mes de juliol variarà en funció de la data de pagament de la renda: als pagaments realitzats abans del dia 12 de juliol se'ls aplicarà el tipus de retenció vigent anteriorment (el 20%) i, en canvi, als pagaments realitzats a partir del dia 12 de juliol (inclòs) s'aplicarà el nou tipus de retenció (del 19,5 %). El mateix succeeix amb les factures de professionals: a les anteriors a data de 12 de juliol se'ls aplicarà el tipus del 19%, mentre que a les posteriors se'ls aplicarà el nou tipus del 15%.

 

Per últim, cal tenir en compte que aquesta no és la darrera modificació de tipus de retenció; la major part de tipus de retenció tornaran a modificar-se a partir del dia 1 de gener de 2016 (veure quadre adjunt).

 

NORMATIVA: Real Decreto-ley 9/2015, de 10 de julio.

 

Per a més informació, podeu contactar amb el nostre departament de Dret Tributari.

Tornar al llistat
QUADRE RETENCIONS
Enviar a un amic


Pic

Experiència

Més de 50 anys evolucionant des dels serveis de gestoria tradicionals cap als serveis més especialitzats de consultoria legal i jurídica.

Pic

Professionalitat

Advocats i professionals col·legiats especialitzats en l’assessorament d’empreses i particulars.

Pic

Diferenciació

Coordinació dels serveis de gestió d’empresa amb els criteris jurídics i econòmics més especialitzats.

Pic

Assessorament

Esforç i creativitat en garantir el vostre assessorament permanent.

Pic

Flexibilitat

Agilitat i adaptació a les necessitats dels nostres clients.


Gestoria Mongay
 


Avís important

El seu navegador està obsolet, moltes funcionalitats de la web no es veuran correctament.
Li recomanem que actualitzi el navegador o que instal·li un d'aquests dos:
   -Mozilla Firefox
   -Google Chrome